Nagradna igra za vsak okus

Obiščite stran:

recepti

2020/02/20

Vic o Slovencu Hrvatu in Italjanu

Slovenec, Hrvat in Italijan sedijo v hotelu v Saudovi Arabiji (kjer je absolutna prepoved uživanja alkoholnih pijač), in pijejo v državo pretihotapljeno žganje. Nenadoma se odprejo vrata, in v sobo planejo policisti: grešnike vržejo v ječo, sledi pa jim sojenje.
Sodnik jim določi smrtno kazen, na kar se obsojenci pritožijo. Po pritožbi se jim nameni do življenjski zapor.
Ker pa je v Saudovi Arabiji velik državni praznik, so izpuščeni na prostost, še vedno pa jim sledi kazen 20. udarcev z bičem. Krvnik prebere sodbo, in hkrati pove, da imajo jetniki na voljo eno željo.
Hrvat pravi: “Zvežite mi blazino na hrbet!” Po 10. udarcih je blazina popolnoma uničena.
Naslednji je na vrsti Italijan. Kratko premisli, morda bi bili boljši dve blazini, zato si zaželi dve blazini. Vendar sta po 10 udarcih uničeni tudi ti dve blazini.
Sedaj pride na vrsto Slovenec. Ko krvnik sliši, da je ta jetnik iz Slovenije se ga poloti sočutje. Reče mu: “Ti si dober človek. Vaš nogomet je vedno boljši, hokej imate dober, košarko pa tudi obvladate. Na voljo imaš dve želji.” Slovenec pomisli in reče: “Hočem 40 udarcev!” Krvnik je šokiran, a vseeno vpraša: “In kakšna je tvoja druga želja? “Slovenec mu z nasmeškom odgovori: “Na hrbet mi zavežite Hrvata!”